VR spil og VR briller

Jeg kan huske, da jeg var knægt og spillede Need for Speed på min daværende PlayStation. Det var et super sjovt og indlevende spil. Nu kan det formentlig blive endnu bedre med det nye fænomen virtual reality, som for alvor har gjort sit indtog i 2016.

I år 2016 kommer der 3 store spillere på markedet indenfor VR gaming. HTC Vive, Oculus, som er ejet af Facebook, og har headsettet der hedder Oculus Rift og sidst Playstation med deres Playstation VR. Kan os der tidligere har spillet meget Xbox, Nintendo osv. så se frem til nogle fede spil og VR oplevelser med dette medie? Svaret er ja. Jeg selv så forleden flere spil omtalt på denne side her.

Hvis du godt kan lide bilspil, kan det anbefales, at prøve et spil der hedder Stuntkart, her kører du rundt på en Go Cart lignende bane. Super sjovt spil.

Don’t let Go! – Dette spil er primært designet til Oculus platform. Spillet går ud på, at du sidder ved dit skrivebord. Der er en enkelt gylden regel, og det er, at du ikke må bevæge dine hænder. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg kan roligt antyde, at det bliver svært ikke at bevæge sine hænder.

The London Heist. I dette spil agerer du som Gangster der skal igennem en masse “udfordringer”. Et meget medrivende og intenst spil.

Minecraft: Et hidtil meget populært spil til gaming. Du behøves heldigvis ikke at bruge en masse penge til en Oculus Rift, da det også er muligt at spille spillet på Samsung Gear VR anden version.

Hover Junkers: Spillet giver måske ikke så meget mening, men er meget underholdende. Plottet er at jorden er ved at løbe tør for vand, og du skal så kæmpe mod andre for at finde vand. Spillet fungerer godt med f.eks. Oculus Touch controllers, Vives controller eller PS MOVE. Dermed kan spillet ikke anbefales til billige headsets som f.eks. Google Cardboard.

Technolust: Jeg spår spillet en stor succes indenfor VR spil, og fandt selv inspiration til spillet på denne side: http://www.vrguide.dk/. Det er et slags mysterie-spil, hvor du selv skal finde plottet i spillet. Spillet foregår i en ikke så fjern fremtid, hvor kapitalistiske onde kræfter har overtaget magten. Det er så din opgave at tage kampen op mod dem. Spillet er nok noget af det tætteste vi kommer på Bladerunner. Spillet kan bl.a. spilles til HTC Vive.

Udover spil kan du også prøve virtuelle oplevelser, hvor der ikke kræves et par controllers. Bl.a. kan du downloade en app der hedder NYT VR, som er en app lavet af New York Times. Denne tager dig på dokumentaristiske eventyr. Du kan bl.a. Se The displaced, hvor man følger historien om hjemløse børn eller Destination: Inspiration, her kan du får inspiration til din næste rejse. Til VR oplevelser kan du f.eks. bruge Google cardboard, Samsung Gear VR, Homido og andre lignende headsets, hvor du blot kan placere telefonen i brillerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *